VoorleesExpress Voorleespakket

Artikel 1 van 2 Volgende

Samen werken we taalachterstand weg
Ken jij een gezin die je een voorleesvrijwilliger gunt? En is er nog geen VoorleesExpress actief in jouw gemeente? Bestel dan een voorleespakketten. De voorleespakketten spelen in op de landelijke behoefte om op een laagdrempelige manier taalachterstand te bestrijden. Hiermee bereiken we straks 1.000 extra gezinnen per jaar! 

Zelf aan de slag met een voorleespakket
Met zo’n basis voorleespakket heb je geen lokale VoorleesExpress nodig. Er is een samenwerking van drie partijen nodig:
- De lokale (voor)school of bibliotheek
- Een vrijwilliger die gaat voorlezen
- Een gezin met een voorleesbehoefte

Een vrijwilliger krijgt een pakket van materialen en toegang tot de E-learning van de VoorleesExpress. Hier volgt de voorlezer voorbereidende trainingen en wordt hij/zij van week tot week meegenomen in het traject van twintig weken.

Voor (voor)scholen en bibliotheken

De voorleespakketten zijn ontwikkeld voor bibliotheken en (voor)scholen. Kortom, organisaties die contact hebben met jonge gezinnen en zich inzetten voor de taalontwikkeling van kinderen. Als (voor)school of bibliotheek kun je pakketten bestellen. Het is mogelijk om maximaal 20 pakketten per jaar af te nemen. Is je behoefte groter? Dan gaan we met je in gesprek over het opzetten van een lokale VoorleesExpress.

Voor vrijwilligers
Wil jij zelf aan de slag met een voorleespakket? En is er geen VoorleesExpress bij jou in de buurt? Wij kunnen je helpen om in contact te komen met een lokale (voor)school of bibliotheek. Je hebt een organisatie nodig als partner om jou te screenen (je hebt o.a. een Verklaring Omtrent Gedrag nodig) en je te koppelen aan een gezin. We verkopen helaas geen pakketten aan particulieren. 

Bestel hier je pakket

© 2012 - 2020 VoorleesExpress webwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel